Inwoners tussen de Groote Zeesluis en Amsterdamse Poortbrug (linksboven de rotonde) vrezen opgesloten te worden als beide bruggen zijn afgesloten op zon- en feestdagen.
Inwoners tussen de Groote Zeesluis en Amsterdamse Poortbrug (linksboven de rotonde) vrezen opgesloten te worden als beide bruggen zijn afgesloten op zon- en feestdagen. Foto: G.J. Schultz

Monitoring van verkeerssituatie centrum Muiden

MUIDEN De verkeerssituatie in het centrum van Muiden wordt scherp in de gaten gehouden. Bij de pilot van de verruimde openingstijden van de Amsterdamse Poortbrug zal het verkeer - en het op zon- en feestdagen wel of niet kunnen verlaten van de vesting door inwoners die tussen die brug en de Groote Zeesluis wonen -  gemonitord worden.

Daartoe riep de motie van GroenLinks (GL) en Hart voor BNM op in de raadsvergadering van vorige week, die kon rekenen op genoeg steun (18 stemmen voor en 11 tegen) van de andere partijen. De motie vraagt het college om een oplossing aan te dragen die ervoor zorgt dat inwoners van Muiden bij spoedgevallen de vesting per auto kunnen verlaten zonder aanzienlijke vertraging door open of afgesloten bruggen. Daarnaast wil de gemeenteraad op korte termijn geïnformeerd worden over alle bevindingen van de pilot.

Centrumbewoners
vrezen afgesloten te
worden van de wereld


Gemeente heeft bomenkap onjuist getoetst

MUIDEN Het hoger beroep dat buurtbewoner Albert Adams aanspande tegen gemeente Gooise Meren over de kap van vijf platanen in wijk Mariahoeve is gegrond verklaard. De gemeente heeft een onjuist toetsingskader gehanteerd, zo beslist de rechter van Rechtbank Midden-Nederland. 

De rechtbank stelt dat de gemeente een onjuist toetsingskader heeft gehanteerd, namelijk de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van 2016 in plaats van de APV 2020. Daarmee was er ook een nieuwe Groene Kaart van kracht. De rechtbank oordeelt dat dit een gebrek in het bestreden besluit is.

Herplant elders