Een voorlopig ontwerp van het nieuwe Naarderheem.
Een voorlopig ontwerp van het nieuwe Naarderheem. Foto: Vakwerk architecten uit Delft

Marco Wisse: ‘Nieuwe Naarderheem hoeft nooit meer in lockdown’

Zorg & gezondheid

Het bestuur van Vivium Naarderheem probeert eind dit jaar, begin volgend jaar alle vergunningen voor haar nieuwbouwcomplex aan te vragen. “We zitten tegen het definitieve voorlopig-ontwerp aan”, vertelt Marco Wisse, directeur Naarderheem. Vakwerk Architecten uit Delft ontwerpt het pand.

Het nieuwe revalidatiecentrum komt op de plek van de laagbouw, wordt maximaal zes verdiepingen hoog, een stuk compacter en telt 218 kamers waar ook de partner welkom is. De accommodatie komt te liggen tussen het huidige hoofdgebouw en de Naarderheem-tuin. “Daar ligt voldoende ruimte voor de nieuwbouw”, gaat Wisse verder. “We hebben toestemming van de Raad van Toezicht en hebben een businesscase die sluitend is. We kunnen eindelijk aan de slag!” Ook de gemeenteraad is akkoord.

Toekomst

Het wordt ook tijd, meent Wisse. “Dit gebouw is al bijna vijftig jaar oud en dat is voor een moderne zorginstelling al best gedateerd.” Het gebouw is ooit bedacht voor bijna tweehonderd patiënten, maar er zitten er nu nog 120. “In die zin is het gebo..