Hulpverleners van Reddingsbrigade Naarden en Brandweer Naarden verzamelden bij Ijsselstein.
Hulpverleners van Reddingsbrigade Naarden en Brandweer Naarden verzamelden bij Ijsselstein. Foto: Reddingsbrigade Naarden

Hulp bij wateroverlast Limburg

NAARDEN In totaal zijn 24 eenheden van de Nationale Reddingsvloot vorige week donderdag gealarmeerd om te ondersteunen bij de zware wateroverlast in Limburg. Zo ook lifeguards van Reddingsbrigade Naarden en brandweerlieden van Brandweer Naarden. 

Ongeveer 30 uur is de delegatie uit Naarden op de been geweest. "Het is een behoorlijk lange inzet geweest", beaamt Redmar van Lent, van Reddingsbrigade Naarden. Rond 4.00 uur donderdag kregen zij een vooralarmering dat zij mogelijk naar Limburg moesten afreizen. "We hadden al zo'n vermoeden dat de kans daarop groot was. De vooralarmering betekent dat je binnen drie uur je tas met proviand moet pakken en de reddingseenheid zich klaar maakt voor vertrek. Dat hebben wij 's ochtends vroeg geregeld."
Rond het middaguur kwam de feitelijke alarmering dat de eenheid inderdaad richting Limburg moest, waarna ze binnen één uur zijn vertrokken richting het verzamelpunt in IJsselstein. Daar was nog onduidelijkheid waar de eenheid uit regio Gooi en Vechtstreek ingezet zou worden. "De situatie ter plaatse was uiterst ernstig en dreigend", aldus Van Lent. "Er moest ook aan onze eigen veiligheid worden gedacht én waar we het beste ingezet konden worden voor evacuatie of logistieke ondersteuning." Uiteindelijk ging het peloton richting Maastricht.

Lees verder online: 'Hele onzekere uren geweest'

Afbeelding
Afbeelding