De deur van de benedenwoning aan de Nieuw Bellevue te Bussum na het incident.
De deur van de benedenwoning aan de Nieuw Bellevue te Bussum na het incident. Foto: Jaap van Hassel

Twaalf jaar voor doden vriendin Nieuw Bellevue

BUSSUM De rechtbank Lelystad heeft de 41-jarige Amsterdammer die vorig jaar zijn vriendin in een appartementencomplex aan de Nieuw Bellevue wurgde en een paar uur later een collega op het krantendepot in Bussum met een mes stak, veroordeeld tot 12 jaar celstraf voor doodslag en poging doodslag. 

De strafmaat wijkt af van de 11 jaar celstraf en TBS met dwangverpleging die de officier van justitie twee weken geleden eiste. Ook volgt de rechtbank het advies van de deskundigen niet op, die het raadzaam vonden om vanwege de verstandelijke beperking van de Amsterdammer de verdachte TBS onder voorwaarden op te leggen. Wel is de rechtbank het met de officier van justitie eens dat van moord hier geen sprake is, omdat de voorbedachte rade niet te bewijzen valt. Naast de celstraf moet de Amsterdammer zijn vier kinderen en zijn collega schadevergoedingen betalen.

Stoppen sloegen door


Onderhoud aan portalen A1

MUIDEN/MUIDERBERG Rijkswaterstaat voert deze zomer onderhoud uit aan vijftien portalen op de snelweg A1 tussen knooppunt Muiderberg en knooppunt Eemnes. De werkzaamheden vinden in de avond en nacht plaats om verkeershinder zoveel mogelijk te beperken.

Rijkswaterstaat: "We leiden het verkeer naar één rijstrook en richten het werkvak in. De techniek in de schakelkast wordt afgekoppeld, een kraan verwijdert de dwarsligger (waar de matrixborden aan hangen) en de A-poten worden van hun verankering getakeld. Al dit werk gebeurt in een strakke logistiek dans, waardoor de weggebruiker alleen bij het uithijsen een paar minuten stil komt te staan.”

Lees verder online