Afbeelding
Foto: Forteiland Pampus

Expo 'De Stern' op Pampus

MUIDEN Vogelbescherming Nederland maakte een tentoonstelling over de IJsselmeernatuur die zij de komende 2,5 jaar laten rondreizen in de regio. De eerste locatie voor de expositie is Forteiland Pampus.

Vanaf afgelopen weekend is ‘De Stern’, zoals de tentoonstelling heet, bij Pampus te zien. “Door de ogen van vijf soorten sterns krijgen bezoekers een unieke kijk in de bijzondere IJsselmeernatuur boven én onder water,” schrijft het forteiland. De tentoonstelling is te zien tot en met 28 november 2021. 

Meer informatie is te vinden op de website van Pampus, www.pampus.nl.


Inrijverbod lange vrachtwagens binnenstad Weesp

WEESP Al enkele jaren wil de gemeenteraad zwaar verkeer weren uit de binnenstad van Weesp. Het besluit voor een inrijverbod is nu genomen door het college van burgemeester en wethouders. Nadat de bezwaartermijn is verstreken gaat de maatregel in werking.

Het betreft het instellen van een inrijverbod voor vrachtwagens langer dan 10 meter in de binnenstad. De overweging om de vrachtwagens te weren is volgens het college genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren. "Regelmatig rijden grote vrachtwagens de binnenstad van Weesp in. Dit is niet wenselijk,” schrijven ze. "De weginrichting ter plekke is niet geschikt voor groot vrachtverkeer. Vanwege de beperkte manoeuvreerruimte rijden grote vrachtwagens zich klem. Het gevolg is dat chauffeurs geen andere mogelijkheid zien dan achteruit terug te rijden.” Om het verbod duidelijk te maken zullen er op elf plekken verkeersborden ‘gesloten voor vrachtwagens' geplaatst worden.

Lees verder op onze website