Afbeelding
Foto: Jasmijn Verhulst

Gratis blad met historische info voor elke Muiderberger

MUIDERBERG Een van de eerste wapenfeiten van Stichting Monumentaal & Historisch Muiderberg (MHM). Zo noemde wethouder Alexander Luijten het nieuwe magazine toen hij het eerste exemplaar in ontvangst nam. Het nieuwe halfjaarlijkse tijdschrift bomvol historische verhalen over Muiderberg valt deze week bij iedere Muiderberger op de deurmat. 

Wat begon met een idee nog voordat Stichting MHM ontstond, kreeg gedurende veertien maanden steeds meer vorm. De lokale historische kring van Muiderberg bestaat pas een paar maanden, maar timmert hiermee hard aan de weg. “Vorig jaar voor de zomervakantie zaten we als initiatiefgroepje bij elkaar met een ideetje voor dit magazine, dat een zeer intensief project werd”, licht Jos Gunneweg van Stichting MHM toe. “En we denken dat we iets hebben gepresteerd dat de mensen wel zal aanspreken. Met dank aan de talenten van vormgever Gerard Boer, die er voor een vriendenprijsje een betoverend blad van heeft gemaakt.” 

‘Doen wij niet moeilijk over; u krijgt het toch’


20 mille voor plakken van posters

MUIDEN/MUIDERBERG De gemeenteraadsverkiezingen vinden in maart 2022 plaats. Het college van burgemeester en wethouders wil het plakken van verkiezingsposters uitbesteden aan een externe partij. Dit kost 20.000 euro.

Dat gaat het Goois Democratisch Platform (GDP) te ver en fractievoorzitter Jelmer Kruijt heeft daarom vragen gesteld. Kruijt: "In tijden van een dreigend begrotingstekort en forse bezuinigingen is dit een in onze ogen zeer onwenselijke kostenpost."

Afbeelding
Wethouder Alexander Luijten had de eer het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.