De stempelkaart voor de kinderactiviteiten in Muiden.
De stempelkaart voor de kinderactiviteiten in Muiden. Foto: Versa Welzijn

Meld je aan voor Burendag 2021 in Muiden en Muiderberg

Buurt / wijk

MUIDEN/MUIDERBERG - Op zaterdag 25 september is het Burendag 2021. Versa Welzijn Muiden en Muiderberg organiseert dit jaar verschillende, gratis activiteiten waarbij buren elkaar beter leren kennen. En ook burgemeester Han ter Heegde is van de partij.

Vanaf 10 uur ‘s ochtends is er in heel Muiden en Muiderberg een Rommelroute, waarbij bewoners hun tweedehands spullen vanuit huis, tuin of garage kunnen verkopen. Bewoners kunnen zich aanmelden als verkoper en ontvangen een digitale raamposter, die ze zelf kunnen printen en ophangen op het raam. Hoe meer verkopers, des te leuker de route. 

Spelletjes

Voor kinderen in Muiden zijn er in de wijken Noord-West, De Werven (Klapwijk), De Krijgsman en bij de Kazerne diverse, gratis activiteiten. Kinderen krijgen een stempelkaart en kunnen vier stempels verzamelen. Van 10.00 tot 12.00 uur kunnen ze in wijk Noord-West een zelfportret in de spiegel tekenen en de spiegel versieren. Vanaf 12.00 uur is er in De Klapwijk een brandweerdoolhof en samen met ‘t Slovie kunnen ze boekenleggers knutselen. In de Krijgsman is van 14.00 tot 16.00 uur een speurtocht en wordt er geschminkt. Vanaf 14.30 uur wordt er bij de Kazerne ‘Mep de Mol’ gespeeld. Na het verzamelen van alle stempels krijgen de kinderen bij het inleveren van de volle kaart bij de Kazerne een verrassing. 

Foto: Het programma in Muiden.

En Burendag zou Burendag niet zijn zonder dat er gezamenlijk met buren een feestje wordt georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een buurt-barbecue of een high-tea. Een buurtfeestje aanmelden moet uiterlijk voor 22 september bij Caroline Kempkes van Versa Welzijn. Er is een financiële bijdrage mogelijk. 

In de middag is burgemeester Han ter Heegde te gast in zowel Muiden als Muiderberg. Hij komt met de knalgele tuktuk van Versa Welzijn langs bij de aangemelde buurtfeestjes en de kinderactiviteiten.

Vragen en/of aanmelden kan via Caroline Kempkes van Versa Welzijn: ckempkes@versawelzijn.nl of 06-82843440. 

Foto: Het programma in Muiderberg