De sloop van het oude gemeentehuis is volop bezig.
De sloop van het oude gemeentehuis is volop bezig. Foto: © Bob Awick

RvS-uitspraak werpt geen belemmeringen op voor bouwstart van De Ankerplaats

Buurt / wijk

Bouwbedrijf Van Wijnen is flink bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe appartementencomplex De Ankerplaats, een appartementengebouw met veertig sociale huurwoningen en een ontmoetingsruimte voor de buurt. Opdrachtgever is Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken.

Dit gaat tijdelijk wel ten koste van veel parkeerplekken. Maar wees gerust: at the end komen er acht extra parkeerplekken bij. “Het parkeerprobleem vraagt om een snelle oplossing en daar gaan we in samenwerking met de aannemer ook voor zorgen”, meldt wethouder Jorrit Eijbersen.

Raad van State

Het bouwplan had nogal wat voeten in aarde en hoewel de Raad van State (RvS) uiteindelijk een uitspraak heeft gedaan in een bodemprocedure, waarbij het bestemmingsplan voor deze locatie is vernietigd, leeft bij een aantal bewoners nog altijd de gedachte dat de bouwstart in strijd is met die uitspraak. “De uitspraak van de Raad van State op 4 augustus 2021 werpt geen belemmeringen op en heeft geen gevolgen voor de start van de bouw”, vertelt Eijbersen. 

(T..