Alpenfeest bij De Koeienkade

MUIDEN De Koeienkade organiseert zondag 17 oktober van 14.00 tot 18.00 uur een polderfeest.

"Tijd voor biertjes, Muiderzee braadworst, leuke muziek, vertier voor kinderen en een heuse Almabtrieb waarmee we de koeien voor het najaar feestelijk verwelkomen in de stallen. Trek je leukste dirndl of lederhose aan en kom met ons het feestje vieren, want het kán weer", aldus de organisatie. 

Tickets à € 2,50 zijn verkrijgbaar bij De Koeienkade (Melkdrive, KinderKade en Bloementafel). Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang.


Zeemeeuw on Ice vanaf half november

MUIDERBERG Strandpaviljoen de Zeemeeuw in Muiderberg wordt vanaf half november volledig omgetoverd in een winterwonderland. Twee overdekte ijsbanen, op het terras en op het strand, gaan twee maanden lang zorgen voor winters plezier. 

Schaatsen, curlingcompetities, ijsdansen, silent disco on ice en natuurlijk lekker eten en drinken. Er komen arrangementen voor scholen, bedrijven, families en groepen. De decembermaand wordt helemaal geweldig: Sinterklaas op het ijs, kerstmarkten, de kerstman en oliebollen met oud en nieuw.


Brandweer bevrijdt vogel van vislijn

MUIDEN De brandweer Muiden is vrijdagavond even voor zeven uur uitgerukt naar het Fermanplantsoen. Daar zat een watervogel vast aan een vislijn.

"Na een kort bezoekje van onze zwemmer was de aalscholver snel weer op vrije voeten", aldus de brandweer.