De gemeentewerf naast kinderopvang SKBNM aan de Tesselschadelaan in Muiderberg.
De gemeentewerf naast kinderopvang SKBNM aan de Tesselschadelaan in Muiderberg. Foto: © Bob Awick

Inwoners denken mee over nieuwe naam Integraal Kind Centrum Muiderberg

Buurt / wijk

De ontwikkeling van het nieuwe Integrale Kind Centrum (IKC) in Muiderberg, waarbij basisscholen de Vinkenbaan en de Oranje Nassauschool samenvoegen in één gebouw en een gezamenlijke naam, is al jaren bezig. Toch komt er langzaam een beetje beweging in het project nu deze winter de nieuwe naam wordt gekozen.

Bij de lancering van de nieuwe encyclopedie van Muiderberg door Harry Mock afgelopen weekend werd de prijsvraag om mee te denken over de nieuwe naam van het IKC bekend gemaakt. “Er stond een mooi artikel over de twee scholen op de nieuwe encyclopedie website en het leek mij een prachtig moment om de prijsvraag te starten”, vertelt Tania Dingenouts, directeur bij Stichting Florente, het bestuur van de Oranje Nassauschool. “Het loopt hier dan ook als een vuurtje door het dorp. Mensen zijn hard aan het nadenken.”

Lange adem

De realisatie van IKC’s in Muiden en Muiderberg is al langer in beeld. In nieuwbouwwijk De Krijgsman in Muiden was de nood iets hoger, waardoor die IKC eerder van de grond kwam. Nu is eindelijk ook Muiderberg aan ..