Het centrum van Muiden.
Het centrum van Muiden. Foto: Michiel van Walsem

Kansen voor waterrecreatie Muiden; gemeente en Stadsraad presenteren opties

Algemeen

Nieuw leven in de haven van Muiden. Met die insteek is het uitvoeringsprogramma Havens van Muiden ontwikkeld door gemeente Gooise Meren in samenwerking met betrokken partijen in de vestingstad. Het bundelt de ambities voor Muiden op het gebied van waterrecreatie en verkeer. 

Begin november zal het uitvoeringsprogramma volledig zijn en wordt dit op de website van gemeente Gooise Meren gepubliceerd. Op 9 november presenteert de gemeente samen met Stadsraad Muiden de plannen aan inwoners tijdens de stadsconferentie ‘Waterrecreatie; Kiezen voor kansen’ - inloop vanaf 19:30 uur, start om 20.00 uur - in de Grote Kerk Muiden. Aanmelden moet voor 7 november via: info@stadsraadmuiden.nl

Kansen

Het uitvoeringsprogramma is ontwikkeld naar aanleiding van een onderzoek door OKRA dat door gemeente Gooise Meren is geïnitieerd naar de inrichting en uitbreiding van de havens en de daartoe benodigde faciliteiten en organisatie. Het rapport omvat meteen enkele zaken die al langer in de vestingstad spelen: ligplaatsen va..