De beëdiging van wethouder Jorrit Eijbersen in 2019.
De beëdiging van wethouder Jorrit Eijbersen in 2019. Foto: Bob Awick

College in beraad over mogelijke opvolger wethouder Jorrit Eijbersen

Politiek

Wie wordt de opvolger van wethouder Jorrit Eijbersen? Of wordt er gewacht tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022? Dat is de vraag waar het college en de gemeenteraad zich deze week over buigen. Eijbersen (46) is voorgedragen als burgemeester van de gemeente Hellendoorn, waarmee een grote droom van de wethouder in vervulling gaat.

Eijbersen is sinds 2019 wethouder van gemeente Gooise Meren met onder meer ruimtelijke ordening & omgevingswet, vastgoed, havens, grondbeleid, vergunningen & handhaving in zijn portefeuille. Daarvoor was hij van 2010 tot 2019 wethouder in de gemeente Bunnik. Halverwege december zal hij de overstap naar Hellendoorn maken, wanneer zijn voorganger Anneke Raven met pensioen gaat. 

‘Goed momentum’

Burgemeester Han ter Heegde feliciteerde hem namens het college en de raad nogmaals tijdens een interview op lokale omroep Gooi TV. “Hij is in totaal tien jaar wethouder geweest en wilde altijd graag burgemeester worden. Het is gelukt en dat is niet zo makkelijk in deze tijd, moet ik zeggen. Er zijn altijd heel veel sollicitanten. Wij..