CDA: snel oplossing voor Jozefschool

MUIDEN Nu het oude gemeentehuis en de aanpalende sporthal in verband met de bouw van een appartementencomplex zijn gesloopt, zijn de gebruikers van die sporthal genoodzaakt elders in de gemeente te sporten en te gymmen. Zo ook de kinderen van de Jozefschool die nu dertig minuten (!) - dwars door het centrum van Muiden - moeten lopen voor een bewegingsles van 45 minuten.

Dit is onveilig en zorgt voor veel omhaal voor de docenten van de school, meldt CDA-fractievoorzitter Arie Mastenbroek. Hierdoor hebben de kinderen slechts één gymmoment per week in de zaal van de PC Hooftschool in plaats van de verplichte twee keer per week.
Een doorn in het oog van het CDA en de frontman heeft daarom vragen aan het college gesteld. "Ik ben op bezoek geweest op de Jozefschool en dit is echt een probleem. Kleine kinderen die door het onveilige centrum van Muiden moeten wandelen, dat is geen goede oplossing.” Volgens Mastenbroek heeft wethouder Hendriks dit ook met eigen ogen kunnen aanschouwen. "Maar er gebeurt niets." Het CDA wil naar aanleiding van klachten van bezorgde ouders en schoolleiding zo snel mogelijk een adequate en (verkeers)veilige oplossing, bijvoorbeeld door het plaatsen van een semipermanente gymzaal in de buurt van de Jozefschool. Dan zijn de looproutes korter, hoeven de klassen vanuit veiligheidsaspect niet te worden gehalveerd en hoeft er geen dubbele begeleiding paraat te zijn.