Brand in bus van Connexxion op snelweg A1

MUIDERBERG De brandweer van Muiderberg repte zich maandagmorgen rond de klok van tien met spoed naar de A1. Daar zou een bus van Connexxion in brand staan.

Gelukkig zaten er (nagenoeg) geen mensen in de bus. De brandweercollega’s uit Laren waren ook opgeroepen en inmiddels onderweg, maar konden onverrichter zake weer huiswaarts keren. "Bij aankomst stonk de bus inderdaad naar brand, maar we hebben geen vlammen aangetroffen", aldus de brandweer van Muiderberg. Waarschijnlijk stonden de remmen van het voertuig in brand. 


Bezorgde ouders starten petitie

MUIDEN Bezorgde ouders met kinderen op de Jozefschool zijn de petitie 'Gooise Meren, kom snel in beweging met een gymzaal voor onze kinderen!' gestart. Inmiddels is het aantal van driehonderd handtekeningen gepasseerd.

Vorige week berichtte deze krant al over de problemen met de gymlessen op de Jozefschool nu 'hun' gymzaal is geofferd voor een nieuw te bouwen appartementencomplex. De schoolleiding moet zich tegenwoordig in allerlei bochten wringen om de kinderen toch de gewenste gymlessen te bieden. Maar hoe ze zich ook inspant, het lukt niet naar behoren. Voor de grotere groepen zijn de lessen gehalveerd en de jongste kinderen krijgen bewegingsonderwijs in en rond de school.
Ook de politiek bemoeit zich er ondertussen mee; het CDA heeft vragen gesteld. En nu staan ook de ouders op; zij maken zich ernstig zorgen over de veiligheid van hun kinderen door het ontbreken van een gymzaal nabij de school. "Wij roepen de gemeente daarom op om per direct een taskforce op te zetten om te komen tot een snelle oplossing om ongelukken te voorkomen én om een plan voor de lange termijn op te stellen", aldus de ouders.