Eerste palen sporthal bijna grond in

MUIDEN De eerste palen voor de nieuwe sporthal op sportpark Bredius gaan vrijdag de grond in. De heiwerkzaamheden voor de fundering van het gebouw duren tot uiterlijk 17 december.

Voor het bouwverkeer is er een aparte route vanaf de entree op de Maxisweg. In januari wordt de staalconstructie geplaatst en als alles volgens planning verloopt, is de sporthal begin 2023 klaar voor gebruik. Rots Bouw en Breman gaan als bouwteam aan de slag. De sporthal wordt zo circulair mogelijk gebouwd; dat was een belangrijke eis bij de aanbesteding.

Ook vinden er met ingang van het nieuwe jaar - tot volgend jaar zomer - werkzaamheden op en rond P1 (Maxisweg) plaats. 'De groenzone aan de zuidrand van het sportpark wordt ingericht en het doodlopende deel van de Maxisweg tot aan de Weesperweg gesloopt', staat in een bewonersbrief van de gemeente. Ook worden kabels en leidingen verlegd op de parkeerplaats P1 om de uitbreiding van het Muiderbos mogelijk te maken. De eerste werkzaamheden daarvoor zijn al gestart. Er wordt een tijdelijke inrit naar de parkeerplaats vanaf de Weesperweg aangelegd om de bouw (start in voorjaar) van de brandweerkazerne mogelijk te maken.
Tot slot heeft Vodafone/Ziggo bij de gemeente een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van een antenne-opstelpunt voor een zendmast (Kadastraal perceel E 3.403 Muiden nabij Maxisweg). De beoogde locatie ligt in de nog aan te leggen uitbreiding van het Muiderbos.


.