Afbeelding
Foto: PR

Leerlingen Vitusmavo in actie voor tekenexamen en exposeren eindresultaat

Algemeen

BUSSUM - De examenklas tekenen van de Vitusmavo werkte voor hun schoolexamen aan een grafisch product over het Naardermeer. Het thema van het Centraal Praktisch Examen is dit schooljaar natuur én het is het Jaar van het Landschap. 

De leerlingen maakten een poster over het gebied van het Naardermeer. Ter voorbereiding op en ter inspiratie voor hun poster hebben de leerlingen met een gids van Natuurmonumenten een wandeling door het natuurgebied van de Muggenbult gemaakt. De gids kon de leerlingen van alles vertellen over de geschiedenis van het gebied en het ontstaan van Natuurmonumenten. Tijdens de wandeling maakten de leerlingen kleine schetsjes, aantekeningen en foto’s van het gebied. 

(Tekst loopt verder onder de afbeelding)

 Beeld: PR

Met de opgedane kennis en inspiratie over het gebied zijn de leerlingen hun beeldend proces gestart. Tijdens de tekenlessen onderzochten de leerlingen welk aspect van het Naardermeer zij willen verbeelden. “De ene leerling verbeeldt de flora en fauna van het gebied en de ander de geschiedenis en het ontstaan van het natuurgebied. Het is mooi om dit proces als docent te volgen en te zien hoe de leerlingen keuzes maken tijdens dit beeldende proces voor hun eindproduct. Een waar feestje”, vertelt Catelijne Calten Houwing, docent tekenen/CKV.

(Tekst loopt verder onder de afbeelding)


 Beeld: PR

De eindresultaten van de posters worden geëxposeerd in de bibliotheek van Bussum. Van de schetsen en posters worden ook kaarten gedrukt en als setjes gebundeld. Deze setjes zijn te koop via de school. De opbrengst van de verkoop gaat naar Natuurmonumenten. “Een mooie aangelegenheid om weer eens een kaartje te versturen en dan ook nog eens van een uniek kunstwerk.” Voor het bestellen van de kaarten kan gemaild worden met c.caltenhouwing@vitusmavo.nl.