Joop en Miep zijn vandaag 60 jaar getrouwd.
Joop en Miep zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Foto: Ans Zuman

Joop (87) en Miep (88) Zuman uit Bussum vieren diamanten huwelijksfeest

Mensen

Joop Zuman (87) en Miep van der Pauw (88) zijn vandaag zestig jaar getrouwd. Het diamanten bruidspaar zou bezoek krijgen van burgemeester Han ter Heegde, maar De Stichtse Hof (Laren) - sinds kort het woonadres van Miep - heeft vanmorgen alle activiteiten hieromtrent afgeblazen. “Er zijn nu nog maar twee mensen per bewoner welkom”, zegt Ans Zuman teleurgesteld.

Ans (58) is de oudste dochter van Joop en Miep. Zij heeft een broer die drieënhalf jaar jonger is: Edgar. Hij woont nog altijd thuis en helpt zijn vader onder meer in de huishouding. Ans is samenwonend en heeft een 21-jarige dochter die de mooie naam Sonja heeft gekregen. Joop en Miep zijn dol op hun kleindochter. Ans is de contactpersoon voor haar ouders en voert daarom ook dit gesprek. Joop is nog relatief gezond, al wordt zijn mobiliteit wel minder. “Mijn moeder woont sinds april vorig jaar in De Stichtse Hof. Ze is dementerende.” 

Joop - een geboren en getogen Bussumer - heeft het niet makkelijk sinds de verhuizing van zijn vrouw. Het ging ook allemaal vrij onverwacht en snel, vertelt Ans. “Mijn moeder werd ziek en belandde in het zie..