Afbeelding
Foto: Louisa Verhulst

Scholieren van Willem de Zwijger College schrijven voor mensenrechten

Mensen

BUSSUM - De leerlingen van het Willem de Zwijger College doen zoals ieder jaar mee aan de Amnesty schrijfactie ‘Write for Rights’, die vandaag wordt gehouden. Geert-Jan Hendriks, wethouder onderwijs en jeugd, heeft zojuist de schrijfactie geopend.

In heel Nederland worden brieven geschreven en tekeningen gemaakt voor mensen die onrecht is aangedaan. Voor Nederlandse tieners als die van het Willem de Zwijger College is vrijheid heel gewoon. Zij zetten zich daarom graag in voor hun leeftijdsgenoten in landen als Tanzania, Pakistan en Rusland die gevaar lopen omdat ze er anders uit zien of een andere geaardheid hebben; jongeren die op hun veertiende worden gedwongen te trouwen met een veel oudere onbekende of op hun zestiende in het leger moeten en daar keihard worden aangepakt.

De leerlingen van ‘het Willem’ willen met hun schrijfactie ook onderdrukte jongeren die in actie komen om hun situatie te verbeteren een hart onder de riem steken. Wat deze jonge activisten doen is dapper, want het wordt overal ter wereld steeds gevaarlijker om op te komen voor mensenrechten. “Wij zijn bijzonder trots dat ook dit jaar onze leerlingen hier weer aan mee doen”, aldus een woordvoerder van de school.

Afbeelding