Afbeelding
Foto: © Bob Awick

CRKE: Cultuurhistorische waarde ‘arbeidersparadijsje’ zit niet in woningen

Buurt / wijk

De herontwikkeling van de Huibert van Eijkenstraat gaat een nieuwe fase in en het gezamenlijke proces tussen gemeente Gooise Meren, Woningstichting Naarden en bewoners is hiermee afgerond. Dat staat in een gezamenlijk persbericht van de gemeente Gooise Meren en de Woningstichting Naarden. 

“De gemeente behoudt alleen nog een toetsende rol”, voegt een gemeentewoordvoerder hieraan toe. “De bal ligt nu bij de woningstichting en de bewoners.” 

Goed plan

Het persbericht vermeldt voorts dat de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit & Erfgoed (CRKE) het college het advies heeft gegeven dat ‘de cultuurhistorische waarde van de straat vooral ligt in de stedenbouwkundige opzet’: “De kwaliteit van het bestaande ensemble ligt veel minder in de objecten (de woningen) zelf. Dit zal leidend zijn in het beoordelen van het bouwplan door de commissie. De commissie kan dan instemmen met het vervangen van alle woningen. Zij ziet mogelijkheden om hiermee tot een goed plan te komen, dat zowel haalbaar is als de cultuurhistorische waarden omvat.”