Crescendo haalt nog een maal oud papier op

MUIDEN Ook voor muziekvereniging Crescendo houdt het ophalen van oud papier op nu de GAD deze taak per 1 januari 2022 overneemt. Dit keer echter in verband met de kerstdagen niet op de laatste zaterdag van de maand, maar op de laatste dag van het jaar: vrijdag 31 december (vanaf 8.00 uur).

"Alles wat papier is, is welkom", zegt Iris den Blanken, vicevoorzitter van Crescendo. "Nu is het moment om de boekenkast op te schonen of de zolder op te ruimen. Alles mag, zolang het maar papier is!" De oudpapierinkomsten zijn voor de muziekvereniging van essentieel belang. "Nu dat gaat stoppen, vallen deze belangrijke inkomsten weg. Want daarnaast zijn we afhankelijk van subsidies en donateurs om muziek maken bereikbaar te houden voor iedereen. Wij bieden lessen aan tegen kostprijs, dus wij verdienen daar niets aan. We hebben het oudpapiergeld hard nodig om alles rond te krijgen; het is jarenlang een stabiel financieel inkomen geweest en we weten nog niet hoe we dit gaan oplossen."


IKC gaat heten: De Meerstroom

MUIDERBERG De naam voor het nieuwe integraal kindcentrum (IKC) is bekend: De Meerstroom.

Inwoners werd gevraagd om een bijdrage te leveren aan de nieuwe naam van het integraal kindcentrum. Niet lang daarna stroomden de inzendingen binnen. ‘De Meerstroom' is ingebracht door Henk en Joke van Amerongen.