Jurjan Adriaansens overhandigt de handtekeningen aan wethouder Nico Schimmel. Ook zijn echtgenote en een buurtbewoner en zijn kinderen waren daarbij aanwezig.
Jurjan Adriaansens overhandigt de handtekeningen aan wethouder Nico Schimmel. Ook zijn echtgenote en een buurtbewoner en zijn kinderen waren daarbij aanwezig. Foto: © Bob Awick

Bussumer overhandigt handtekeningen aan verkeerswethouder Schimmel

Buurt / wijk

BUSSUM - Jurjan Adriaansens uit Bussum heeft vanmiddag de 326 handtekeningen, die zijn petitie ‘Handhaaf de snelheid op de Ceintuurbaan’ heeft opgeleverd, overhandigd aan verkeerswethouder Nico Schimmel. “Hij was onder de indruk van de vele handtekeningen die zijn verzameld”, zegt de Bussumer. 

“Ik heb namens de buurt nogmaals mijn zorgen geuit over de hoge snelheden die gereden worden en het totale gebrek aan handhaving in de gemeente Gooise Meren”, vertelt hij na afloop. “In de buurgemeenten Hilversum, Blaricum, Laren en Eemnes wordt op diverse plekken handhavend opgetreden, maar in Gooise Meren wordt er in het geheel niet gehandhaafd. Dit blijkt ook wel uit het verkeersgedrag in Bussum en in het bijzonder de Ceintuurbaan, waar de gemiddelde snelheid in de avonduren vaak boven de 70 km/u ligt met uitschieters boven de 110 km/u.”

Afhankelijk van OM

De heer Schimmel liet weten dat dit door hem wordt onderkend. “Hij zou ook graag meer handhaving willen, maar hij is daarvoor afhankelijk van het Openbaar Ministerie (OM). Het OM heeft echter eerder aan mij laten weten dat deze verantwoordelijkheid bij de gemeente ligt. We hebben nu afgesproken dat wij richting het OM de handen ineen zullen slaan.
Verder heb ik aangedrongen om maatregelen die weggebruikers bewust maken van de maximumsnelheid, zoals meer borden, strepen op de weg en het weer plaatsen van een zogenaamd smileybord. De heer Schimmel neemt dit mee naar de raad. Ik heb hem gewezen op zijn verkiezingsbelofte en dat het tijd is om wat te gaan doen.”
Inmiddels heeft GDP ook vragen gesteld naar aanleiding van deze petitie. Adriaansens wacht die antwoorden met belangstelling af.