Magda met haar tweelingzoons Davey en Danny en echtgenoot John.
Magda met haar tweelingzoons Davey en Danny en echtgenoot John. Foto: © Bob Awick

Magda Fokker Muider van het Jaar

MUIDEN Magda Fokker-Veerman, geboren en getogen in Muiden, heeft van het MuiderNieuws de waarderingsprijs 'Muider van het Jaar' ontvangen. Magda is een ongekend talent in vrijwilligersland.

Ze is betrokken bij de oprichting van SamenDoen, Toneel in Muiden (initiatief van Comité Openbare Feesten, COF) en hielp Nico Hoveling en zijn drie kinderen toen hun huurwoning in juni dit jaar uitbrandde. Zij plaatste op verzoek van Nico en met groot succes een oproep voor hulp op Facebook.
Echtgenoot John zit in het complot en heeft zijn vrouw voorgehouden dat er een goede vriend op bezoek komt. Niet dus! Het is de lokale krant die een leuke verrassing bij zich heeft. De Muidense is tot tranen geroerd als ze de prijs krijgt overhandigd. "Dit had ik helemaal niet verwacht. Prachtig en hartstikke mooi", reageert ze. Bij de trekkertocht afgelopen zaterdagavond grapte Ben Bogaard (voorzitter van COF) nog over hun lintje als zij bij het COF zouden vertrekken en nu krijgt Magda als voorschot alvast een soort oeuvreprijs voor al het vrijwilligerswerk dat ze al decennialang doet.

In Bussum is de prijs gegaan naar Frans Wattez, een fanatiek AutoMaatje-chauffeur, en in Naarden naar Freek Eshuis, initiatiefnemer van Troeptrimmen waardoor de vesting eruitziet om door een ringetje te halen.

Lees de interviews met de
winnaars op Extra