Schade door vuurwerk tijdens oud & nieuw

MUIDEN/MUIDERBERG De gemeente heeft alle schades in de openbare ruimte in kaart gebracht.

In totaal zijn er vijftien prullenbakken, vijf verkeersborden, een hondenpoepzakjesdispenser, het kunstwerk op het Veerplein en een informatiebord op de rijksweg beschadigd door vuurwerk. De totale kosten van de schades bedragen 7.200 euro. "Dit is overigens exclusief de herstelkosten voor het kunstwerk en het informatiebord", vertelt een woordvoerder van de gemeente Gooise Meren. "Ook dit jaar hadden we preventieve maatregelen genomen door op diverse risicolocaties de prullenbakken af te sluiten."


Meer subsidie voor isolatie en warmtepomp

MUIDEN/MUIDERBERG Er gelden sinds het nieuwe jaar nieuwe subsidieregels voor het verduurzamen van een woning. Inwoners die meedoen, krijgen 30 procent van de kosten vergoed als ze twee maatregelen voor verduurzamen nemen. Eerder was dit 20 procent. De verhoging van de subsidieregeling geldt in ieder geval tot en met 2024.

Maatregelen voor verduurzamen zijn: vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, aanschaf van een warmtepomp of een hybride warmtepomp. De subsidie is een onderdeel van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en geldt voor eigenaren die zelf in hun huis wonen. De subsidie kan worden aangevraagd bij minimaal twee isolatiemaatregelen, of bij combinatie van een isolatiemaatregel met een (hybride) warmtepomp. Verenigingen van Eigenaren kunnen voor isolatiemaatregelen terecht bij de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). De overheid heeft richtlijnen opgesteld tot welke grens je je huis moet isoleren. Bekijk de standaard en streefwaarden op rijksoverheid.nl.