Afbeelding
Foto: © Bob Awick

‘Rijk aan stenen en culturele schoonheid’

Mensen Zaterdagportret

Ze wonen in de mooiste villa van de Bussumse villawijk Het Spiegel, dat op zijn beurt weer een van de mooiste villawijken is van Nederland. ‘Hans Roelofsen & Reina Boelens, Musici’, staat te lezen op een grote plaquette bij de voordeur op het bordes. “Rijk aan stenen en culturele schoonheid”, zegt Hans Roelofsen (71) hierover, “Maar voor de rest leiden we een bescheiden leven.”

De ontvangst door de heer des huizes verraadt een lange ervaring in het rondleiden van gasten door deze grote witte villa op de hoek van de Nieuwe ‘s-Gravelandseweg en de H.J. Schimmellaan. Zo zwierig als het huis aan de buitenkant is, met zijn grote raampartijen, balkons en torentjes, zo weelderig zijn de maatvoering, het materiaalgebruik en de ornamentering van het interieur. 

Interieur

Duizend vierkante meter woonoppervlak, verdeeld over drie verdiepingen, met een groot bordes en ruime entree, witmarmeren platen op de vloer en als lambrisering in de gang, een rijk bewerkt trappenhuis, vier meter hoge plafonds, gebrandschilderde bovenramen, een fraaie kamer en suite met majesteitelijke schuifdeuren en een grote serre, r..