Afbeelding
Foto: © Bob Awick

‘Te veel, te hoog en te vol, past niet in dit gebied’

Buurt & wijk

De herontwikkeling van het Hocras-terrein wordt met de dag actueler. De gemeente Gooise Meren heeft grootschalige bouwplannen die de buurt drastisch gaan veranderen. In reactie hierop hebben leden van Walden Buurtgroep  - een groep omwonenden - een rapport geschreven met aanbevelingen. 

Dat hebben zij zojuist - voor de gesloten ingang van het terrein, naast de entree van het benzinestation en aan het begin van de Melkstraat - overhandigd aan wethouder Alexander Luijten. In het rapport staan gebiedsgerichte aanbevelingen voor de buurt en een oproep tot meer samenwerking met de bewoners.

De Walden-buurtgroep komt om de veertien dagen samen om na te denken over wat er speelt in de buurt. De groep bestaat uit ongeveer tien man, in wisselende samenstelling en verschillende leeftijden. Allemaal leven ze rondom het Hocras-gebied.

Nu Hocras uit Bussum is verdwenen, komt het bedrijventerrein aan de Franse Kampweg vrij. Bij de gemeente Gooise Meren is het idee ontstaan daar een nieuw schoolgebouw voor het middelbaar onderwijs te re..