Transformatie van voormalige Schoutenwerf in Muiden eindelijk van start

Buurt / wijk

De plannen - inclusief ontwerp en vergunningen - voor een combinatie van (vrijstaande) werfhuizen, kavels en appartementen én een ondergrondse parkeergarage op de voormalige Schoutenwerf in Muiden zijn gereed. De indrukwekkende transformatie - industrieel en nautisch en met veel metselwerk, stalen ramen en houten gebouwen - van het terrein tussen het centrum van Muiden en de Vecht is inmiddels begonnen.

In overleg met de gemeente is er een plan gemaakt om de bouw qua logistiek en veiligheid goed te laten verlopen. Hierbij moet rekening gehouden worden dat een aantal parkeervakken in de Zeestraat - nabij de ingang van het bouwterrein - wordt verplaatst. Op de dijk richting de KNR&ZV Muiden worden daarom tijdelijke parkeerplekken gerealiseerd.

Wethouder Nico Schimmel van de gemeente Gooise Meren gaf eind vorige week het officiële startsein voor dit grootschalige bouwproject. Samen met medewerkers van vastgoedontwikkelaar New Cheese Development, investeringsmaatschappij Egeria en aannemer Scholtens Bouw zette hij de eerste schep in de grond die dus de start van de transformatie markeert.  

(Tekst loopt verder onder de foto)

Wethouder Nico Sc..