Afbeelding
Foto: © Bob Awick
video

’Met deze ijsbaan willen wij het winterse gevoel versterken’

Algemeen

Onze verslaggeefster Sarah El Aty maakte voor de lockdown een sfeerverslag van de ijsbaan bij het Muiderslot in Muiden. We stopten het resultaat in de ijskast, omdat kort daarna Nederland op slot ging. Nu is er goed nieuws, want vanwege de versoepelingen gaat ook Winterkasteel Muiderslot weer open. “Vanaf donderdag zijn we weer up & running”, laat een woordvoerder van Rijksmuseum Muiderslot weten.

Voor het eerst dit jaar heeft Muiden een eigen ijsbaan: Winterkasteel Muiderslot. Niet alleen kunnen de bezoekers het winterse Muiderslot beleven, maar voor hen is het ook mogelijk om de ijzers onder te binden. “Ik merk dat bezoekers het leuk vinden dat er in de omgeving een schaatsbaan te vinden is”, vertelt Dido de Wolf, medewerkster publiek en educatie.

De schaatsbaan ligt er nog rustig bij op deze vroege donderdagochtend. De oranje schaatsen staan netjes opgesteld in de rekken, de vrolijke muziek is over het hele terrein van het Muiderslot te horen en de warme chocolademelk met slagroom wordt bereid. Kortom, het kasteel staat dit jaar weer klaar om haar bezoekers een winters gevoel te bezorgen, nu extra met de tijdelijke ijsbaan. “De ..