Testen op corona kan vanaf heden weer in Bussum

MUIDEN/MUIDERBERG De vaccinatielocatie aan de Franse Kampweg, waar in het verleden de Hocras zat, is vanaf vandaag een testlocatie. Aanleiding voor de maatregel is dat de vraag naar (booster)prikken daalt en die naar coronatesten blijft toenemen.

Dat meldt de GGD Gooi en Vechtstreek. De vaccinatielocatie in Bussum was bedoeld om zo snel mogelijk zo veel mogelijk boostervaccinaties te zetten. Nu biedt de vaccinatielocatie aan de Verlengde Zuiderloswal in Hilversum volgens de gezondheidsdienst voldoende capaciteit om de rest van de (booster)vaccinaties te zetten. Hier kunnen ook basisscholieren terecht voor een vaccinatie.
Het Hocras-gebouw biedt genoeg ruimte om extra testrijen in te richten en de testcapaciteit opnieuw te vergroten. Daarnaast gaat de tijdelijke testlocatie in de Emmauskerk in Hilversum op 4 februari alweer dicht. Mensen die zich in de regio bij de GGD willen laten testen, kunnen vanaf die datum terecht bij Sijsjesberg in Huizen of aan de Franse Kampweg in Bussum. Het maken van een testafspraak gaat via coronatest.nl of 0800-1202.


Kunstactiviteit

MUIDEN Alle kinderen en jongeren wordt gevraagd te helpen met het maken van een kleurrijk kunstwerk van kosteloos materiaal en papier-maché waarmee de Kunstroute, die in mei 2022 plaatsvindt in Muiden, gemarkeerd gaat worden. Deelname is gratis. 

Wie wil meedoen, kan zich voor drie achtereenvolgende weken opgeven (dinsdag 1, 8 en 15 februari van 15.00 tot 16.30 uur, zaterdag 5, 12 en 19 maart van 12.30 tot 14.00 uur of vrijdag 25 maart, 1 en 8 april van 15.00 tot 16.30 uur). Dit kan bij: kkasteren@versawelzijn.nl. Begin maar vast met sparen van kosteloos materiaal: eierdoosjes, wc-rolletjes, koekdoosjes, kranten enzovoorts (geen plastic!). Inleveren bij Versa in de Kazerne op dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur.