Storm Corrie verwoest oude kastanje Dijkweg

MUIDERBERG De markante paardenkastanjeboom aan de Dijkweg heeft storm Corrie, die afgelopen maandag over Nederland raasde, niet overleefd. De boom ging om en nu staat er nog een 'stomp' van circa vijf meter.

Dit gebied in Muiderberg is een zogenaamd NNN-Gebied, onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland dat bestaande en nieuw aan te leggen natuurgebieden met elkaar verbindt. 

Behoud

Nu rijst de vraag: wat te doen met de restanten van de kastanjeboom? Als het aan Thijn Westermann, lid van Stichting Groen Muiderberg en Erik-Pieter Vlaanderen (GDP-raadslid) ligt, blijft de resterende stam staan. Zij zetten zich in voor het behoud van de stam om zo de biodiversiteit van het landschap te bewaren.

Lees hun verhaal op Extra


Nachtwerk voor spuitgasten van korps Muiden

MUIDEN De brandweer moest vorige week tweemaal midden in de nacht uitrukken.

Allereerst haastte de vrijwilligers zich naar de Westbatterijlaan. Daar zat een puppy met zijn bek vast in zijn bench. Na een spijl van de bench doorgeknipt te hebben was de pup weer vrij. 

Leiding gesprongen

Op het moment van instappen kwam de volgende melding binnen: wateroverlast in een woning op De Langhe Gang. Op de zolder was een leiding van de cv-ketel gesprongen. Dit zorgde voor wateroverlast op de zolder, de eerste verdieping en uitval van de stroom.
Na alles afgesloten en veiliggesteld te hebben is de woning overgedragen aan Salvage.