Jur Jonges (l) en Guus Kroon zijn blij verrast met hun prijs.
Jur Jonges (l) en Guus Kroon zijn blij verrast met hun prijs. Foto: Tom Looman

Guus en Jur vallen in de prijzen

MUIDEN/MUIDERBERG De gemeente Gooise Meren heeft de vrijwilligersprijzen uitgereikt. In Muiden kreeg Guus Kroon de Muider Roemer en Jur Jonges uit Muiderberg mocht de Muiderbergse Echo in ontvangst nemen.

De in Muiden geboren en getogen Guus Kroon kreeg de prijs omdat hij zich al tientallen jaren in de geschiedenis van zijn stad verdiept. Die kennis brengt hij als stadsgids en via zijn talloze artikelen over op geïnteresseerde inwoners en bezoekers van Muiden. Ook heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van het Halifaxmonument in Muiden. Het monument is een eerbetoon aan de zeven omgekomen geallieerde bemanningsleden van een bommenwerper die neerstortte in de Noordpolder tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dorpsraad

Jur Jonges is vanaf de oprichting in 2015 betrokken geweest bij de Dorpsraad Muiderberg. Eerst als bestuurslid en sinds 2018 als voorzitter. Jur heeft de collectieve belangen van de inwoners van Muiderberg op vele terreinen behartigd. Hij zette daarbij de kennis en ervaring in die hij had opgedaan als architect. Onlangs stopte hij met het voorzitterschap, maar hij blijft zich als vrijwilliger voor Muiderberg inzetten.

Check onze website voor de winnaars in Naarden en Bussum en ontdek dan ook wie als eerste groep de Gooise Meren Prijs heeft bemachtigd.