Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Politiek bemoeit zich met Huibert van Eijkenstraat; ‘Beschermd stadsgezicht’

Buurt / wijk

De GDP-fractie heeft voor de komende raadsvergadering (16 februari) een motie aangekondigd, waarmee het college wordt opgeroepen om het historische gedeelte van de Huibert van Eijkenstraat nummers 51 tot en met 94 (alsnog) in Naarden als beschermd stadsgezicht aan te wijzen en daarmee de beoogde sloop van de huizen te voorkomen. 

De fractie reageert hiermee op de door de bewoners van de Huibert van Eijkenstraat geïnitieerde petitie. Deze is door ruim driehonderd inwoners ondertekend. De motie is de laatste politieke strohalm om de slopershamer uit het ‘arbeidersparadijsje’ te houden.

Woningstichting Naarden (WSN), eigenaar van de woningen, heeft in 2017 al kenbaar gemaakt de huizen op de nummers 51 tot en met 94 op de Huibert van Eijkenstraat te willen slopen en te vervangen door nieuwbouw. De reden hiervan is dat de woningen aan een grondige renovatie en verduurzaming toe zijn, daarnaast klein van omvang zijn met een relatief grote tuin en WSN een bouwplicht heeft. De bewoners van deze huizen verzetten zich hevig hiertegen en voelen zich onvoldoende serieus genomen ..