Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Gemeente verslonst roep om verbetering parkeerchaos bij SKBNM-locatie ‘t Mouwtje

Buurt / wijk

De Bussumse Anne Verstappen trok in december 2020 al aan de bel bij de gemeente Gooise Meren, de politiek en ook bij deze krant. Ze maakte zich namelijk ontzettend veel zorgen over de onveilige verkeerssituatie bij de SKBNM-kinderopvanglocatie ‘t Mouwtje aan de Huizerweg in Bussum. 

Nu is ze ruim een jaar verder en is er in haar persoonlijke leven veel veranderd, maar is de chaos aan de Huizerweg nog altijd hetzelfde. “Helaas weinig progressie”, zegt ze daarover.

Destijds was ze moeder van twee kinderen en hoogzwanger van de nummer drie. Nu is haar derde kind - een jongetje - alweer een jaar en loopt hij. “Er is dus een hele hoop tijd overheen gegaan, maar zijn we niet verder gekomen”, vertelt Verstappen. “We hebben met een beleidsmedewerker van de gemeente gesproken over onder meer een nieuwe indeling van het parkeerterrein, een pilot met blauwe parkeerkaart en smileys bij het zebrapad om snelheid te meten.” De beleidsmedewerkster die destijds in charge was bij de gemeente stond hier welwillend tegenover, m..