Onder leiding van journalist Frénk van der Linden en het vaste panel (Eva Wiessing van het NOS Journaal alsmede econoom Lex Hoogduin) wordt gedebatteerd over plaatselijke dilemma’s die voortvloeien uit de klimaatcrisis.
Onder leiding van journalist Frénk van der Linden en het vaste panel (Eva Wiessing van het NOS Journaal alsmede econoom Lex Hoogduin) wordt gedebatteerd over plaatselijke dilemma’s die voortvloeien uit de klimaatcrisis. Foto: PR

Hoe wordt Gooise Meren vóór 2030 groen?

Politiek

NAARDEN - Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen duikt het Politiek Café van Podium deMess op 27 februari om 15.30 uur in de groene ambities van de deelnemende partijen.

Want de energietransitie staat voor de deur en we moeten de CO²-uitstoot vóór 2030 met 60 procent terugbrengen, maar hoe pakken we dat lokaal aan? Moet de overgang naar een ‘groene samenleving’ topprioriteit worden in Gooise Meren? En: wat is het alternatief?

Te gast zijn wethouder Duurzaamheid Barbara Boudewijnse (GroenLinks), VVD-gemeenteraadslid Hugo Bellaart, Jeroen van der Werf (bouwkundig projectleider Monumentenbezit) en Miel Janssen, voorzitter van Energiecoöperatie Wattnu. Wattnu heeft een ‘Manifest Gemeenteraadsverkiezingen maart 2022’ opgesteld, vol ambitie en concrete plannen voor de verduurzaming van woningen en bedrijven in Gooise Meren. 

Onder leiding van journalist Frénk van der Linden en het vaste panel (Eva Wiessing van het NOS Journaal alsmede econoom Lex Hoogduin) wordt gedebatteerd over plaatselijke dilemma’s die voortvloeien uit de klimaatcrisis. Wat moeten de gemeentelijke prioriteiten zijn met betrekking tot het klimaatprobleem? Hoe verhouden economische welvaart en plaatselijke natuur zich tot elkaar? Hoe kunnen burgers ertoe worden gebracht te investeren (zonnepanelen, warmtepomp) om energie te besparen? Op welke wijze zijn monumenten en beschermd stadsgezicht (betaalbaar) duurzaam te maken? 

Inwoners van Gooise Meren en andere belangstellenden zijn van harte welkom om mee te discussiëren.