Afbeelding
Foto: Politie

Grootscheepse controle bij bedrijfspanden aan Laarderweg

Algemeen

BUSSUM - De gemeente Gooise Meren heeft vandaag in samenwerking met onder andere politie, douane, UWV, NVWA en energiebedrijf Liander een kleine twintig bedrijfspanden op de Laarderweg in Bussum gecontroleerd op de naleving van vergunningen en andere wet- en regelgeving waar ondernemers zich aan dienen te houden. 

Gelukkig hebben de meeste ondernemers hun zaken goed op orde, maar de controles hebben ook diverse overtredingen aan het licht gebracht, zo meldt de gemeente Gooise Meren in een persbericht. “In sommige zaken is proces-verbaal opgemaakt, in andere gevallen bleef het bij een waarschuwing. In enkele zaken vindt nog nader onderzoek plaats”, zo staat in het schrijven. “Latere berichtgeving hierover volgt te zijner tijd.”

Tijdens de integrale controle, waarbij acht overheidsorganisaties betrokken waren, was er onder meer aandacht voor het gebruik van de panden, het personeel en de vergunningen. De gemeente Gooise Meren hecht zeer aan veilig en eerlijk ondernemerschap. Dat betekent dat regels worden nageleefd, er een gelijk speelveld is voor bedrijven en dat criminaliteit geen ruimte krijgt. In Gooise Meren worden daarom regelmatig - in het kader van ondermijning - integrale controles gehouden.