Afbeelding
Foto: PR

Nachtopvang Vogelhospitaal Naarden ook vernield door drielingstorm

Natuur en Milieu

NAARDEN - De stormen Dudley, Eunice en Franklin zijn vernietigend geweest; in heel Nederland. De schade in Gooise Meren is enorm en de toch al verouderde nachtopvang van Vogelhospitaal Naarden is als gevolg van deze drielingstorm ook vernield.

“We waren al begonnen aan de constructie van de nieuwe nachtopvang, omdat de oude echt toe is aan vervanging, maar nu heeft de storm er nog een schepje bovenop gedaan. Veel deurtjes zijn er vanaf gevlogen en een deel van het dak is er af.” De vrijwilligers hopen na wat reparaties dat de nachtopvang toch nog even mee kan totdat het nieuwe gastenverblijf klaar is. “Voor nu dus hopelijk een beetje begrip voor de staat waarin de nachtopvang verkeert.”

De nachtopvang staat naast het toegangshek van het Vogelhospitaal. Daar kunnen de medewerkers van de Dierenambulance en particulieren zelf vogels plaatsen buiten de reguliere openingstijden. “Deze vogels zijn dan altijd als eerste aan de beurt zodra we weer opengaan.”

Wie het Vogelhospitaal Naarden aan de Burg. Jurriaan Visserlaan in Naarden een warm hart toedraagt, kan hier een donatie doen.