Mayang: 'Ik heb altijd een eigen salon willen hebben en nu gaat die droom in vervulling.'
Mayang: 'Ik heb altijd een eigen salon willen hebben en nu gaat die droom in vervulling.' Foto: © Bob Awick

Mayang opent waxstudio op de Bussumse Havenstraat

Bedrijven

BUSSUM - Bussum is vanaf zaterdag 5 maart een waxsalon rijker: die dag opent Mayang Wax Studio de deuren aan de Havenstraat. Eigenares Mayang ziet daarmee haar grote droom uitkomen en vindt het, naast spannend, vooral heel leuk. “Ik heb altijd een eigen salon willen hebben en nu gaat die droom in vervulling.”

In no time heeft Mayang (34) het pandje aan de Havenstraat samen met haar echtgenoot Jan omgetoverd tot een stijlvolle salon. Ook in Nederland wordt het steeds normaler om regelmatig een waxsalon te bezoeken. “Zeker nu de lente eraan komt, wil iedereen weer glad zijn. Natuurlijk kun je zelf scheren, maar dat is minder mooi en effectief dan harsen of waxen”, weet de Bussumse. Steeds vaker ziet ze dat stellen samen naar een waxsalon gaan om ongewenste haargroei te laten verwijderen. “In landen als bijvoorbeeld Amerika en Brazilië is het normaal en hoort het bij je persoonlijke verzorging. Nederlanders vinden het soms nog wat spannend om naar een waxsalon te gaan.” Ze haalde de benodigde papieren en ervaring deed ze op in salons in Amersfoort en Amsterdam.

Pijnlijk

De vraag of de behandeling niet heel pijnlijk is, krijgt ze vaak. Mayang lacht. “De een vindt de pijn erger dan de ander, maar over het algemeen valt het wel mee. Ik heb genoeg ervaring om het snel te doen, waardoor de klant er zo min mogelijk van voelt. Scheren is minder pijnlijk, maar het grote voordeel van harsen of waxen is dat de haartjes minimaal vier weken wegblijven. Met scheren verschijnen na een dag alweer stoppels en bovendien zijn de haren die terug groeien nog stugger.” Mayang heeft hygiëne en discretie hoog in het vaandel staan, evenals klantvriendelijkheid. Klanten moeten zich op hun gemak voelen, dat werkt het fijnst. Na het ontharen in haar salon besteedt ze aandacht aan de aftercare. “Het is belangrijk om de behandelde huid goed te verzorgen. In mijn salon verkoop ik verschillende producten die ervoor zorgen dat de huid tot rust komt en wordt verzorgd.”

Wielrenners

Sporters krijgt ze ook steeds vaker op haar behandeltafel. “Vooral wielrenners, want die zitten vaak uren op de fiets en de nauwsluitende sportkleding schuurt dan over gevoelige lichaamsplekken. De kans op ingegroeide haartjes die gaan ontsteken is dan groot en dat is pijnlijk tijdens het fietsen.”
De opening van haar eigen salon is een heuse mijlpaal. “Ik ben negen jaar geleden uit Gambia naar Nederland gekomen: de liefde voor Jan bracht me hier. Ik heb dankzij hem snel Nederlands geleerd en hij heeft me geholpen mijn droom waar te maken. Hij werkt hard mee op de achtergrond en dat is fijn.” Vijf dagen per week is Mayang Wax Studio geopend: van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Mayang werkt op afspraak, maar spontaan binnenlopen is ook prima.

www.mayangwaxstudio.nl