Vrouwendag in Muiderslot

MUIDEN Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag zet Rijksmuseum Muiderslot de vrouw centraal op 5, 6 en 8 maart met speciale Sterke Vrouwen-tours en met het programma 'Ode aan de Vrouw' op 6 maart, want vrouwen speelden ook een belangrijke rol in het kasteel.

Waarin lijkt de vrouw uit de middeleeuwen nog op de vrouw van vandaag? Aan de hand van thema’s als huwelijk, status, rolmodellen en sociale netwerken worden bezoekers tijdens deze interactieve rondleiding aan het denken gezet. De rondleiding start om 14.00 uur en kost 5 euro per persoon, exclusief entreebewijs. Reserveren voor de rondleiding is verplicht en kan via muiderslot.nl/kaartjes.

‘Ode aan de vrouw’ is een programma van schrijver en dichter Nisrine Mbarki en van schrijver en zanger Samira Dainan. Zij brengen door middel van voordracht en zang een ode aan de vrouw.

Dit evenement is gratis toegankelijk voor iedereen met een geldig entreebewijs. Dit programma vindt plaats in de Wapenzaal van het kasteel van 15.00 tot 16.00 uur.