Veel inwoners al naar stembus

MUIDEN/MUIDERBERG Veel mensen hebben de weg naar de stembus al gevonden. 

De opkomst op dinsdagmiddag drie uur is 10 procent. Op de zeven stembureaus die maandag en dinsdag open waren, hebben 4.396 gestemd. Het aantal kiesgerechtigden in Gooise Meren is 44.730.


ZSM-leden akkoord met samenvoeging

MUIDERBERG De leden van Zaalsportclub Muiderberg (ZSM) hebben gisteravond unaniem goedkeuring gegeven voor het samengaan met zustervereniging Gymnastiek- & Turnvereniging Keizer Otto.

Dat gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering (ALV). “We hadden niet anders verwacht eigenlijk, maar zijn wel erg blij dat het op deze wijze en in goede harmonie gaat. Iedereen begreep dat er iets moest gebeuren om niet uiteen te vallen”, zegt voorzitter Vera van Etten. Hiermee is vanaf begin seizoen 2022/2023 het bundelen van de krachten in de zaalsport van Gooise Meren een feit. 


Financiële tegenvaller

MUIDERBERG De gemeente Gooise Meren ontvangt geen financiële bijdrage uit het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) voor de aanleg van het Warmtenet Muiderberg. Dat is bekend gemaakt tijdens het congres Programma Aardgasvrije Wijken. 

Gooise Meren had in nauwe samenwerking met het coöperatieve warmtebedrijf een aanvraag ingediend van 6,7 miljoen euro voor de derde ronde proeftuinen in het kader van de PAW. De subsidie was van groot belang om het initiatief verder tot ontwikkeling te brengen. Met het niet-toekennen van de gelden is een belangrijke financieringsbron weggevallen.