Burgemeester Han ter Heegde.
Burgemeester Han ter Heegde. Foto: Enter Media

Burgemeester hoeft niet te getuigen in geschil met eigenaar Oud Valkeveen

Algemeen

De kortgedingrechter in Amsterdam heeft bepaald dat burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren en zijn medewerker Openbare Veiligheid en Justitie - een ambtenaar -  donderdag niet hoeven te verschijnen voor de rechter in Lelystad om te getuigen in een geschil dat zij hebben met Michael Kuit, eigenaar van onder meer Speelpark Oud Valkeveen in Naarden.

Volgens de rechter zal de ondernemer de uitspraak van de Hoge Raad moeten afwachten. Deze zal bepalen of Ter Heegde en Van Dijk zich op hun verschoningsrecht kunnen beroepen vanwege geheimhouding die geldt bij een bibop-procedure die de gemeente is gestart tegen vennootschappen van ondernemer Michael van de Kuit.

Gisteren diende op de valreep hierover het kort geding van de burgemeester en de ambtenaar tegen Van de Kuit. Nu die laatste het geding heeft verloren is hij veroordeeld tot het betalen van de kosten van het geding, ruim 1.400 euro. Van de Kuit vindt dat de gemeente Gooise Meren de laatste jaren onrechtmatig tegen hem heeft gehandeld. Volgens de vastgoedmiljardair is er jarenlang in goede sfeer samengewerkt, maar wordt hij sinds ..