Vanmiddag kwam de fractie bijeen in de campagnecamper voor het gemeentehuis in Bussum bijeen. Natuurlijk werd er geproost op het geboekte succes.
Vanmiddag kwam de fractie bijeen in de campagnecamper voor het gemeentehuis in Bussum bijeen. Natuurlijk werd er geproost op het geboekte succes. Foto: © Bob Awick
verkiezingen

Oud-burgemeester Rehwinkel informateur nieuwe college van Gooise Meren

Politiek

Voormalig burgemeester van Naarden, Peter Rehwinkel, wordt de informateur van het nieuwe college van Gooise Meren. Dat laat GR2022-winnaar en GDP-lijsttrekker Jelmer Kruijt na een korte verkenningsfase zojuist weten.

Eerder vandaag schoof hij een manspersoon vanuit zijn privékring naar voren om te onderzoeken welke politieke partijen de komende vier jaar willen samenwerken, maar daarover was bij enkele lijsttrekkers een lichte aarzeling. Gooise Meren behoort immers bij de veertig grootste gemeenten van Nederland en dan is een informateur met iets meer afstand van de plaatselijke politiek noodzakelijk voor zo’n rol.

‘Hij kent de gemeente, maar kan de uitdagingen met een frisse blik van buiten aanvliegen’

Kruijt zegt daarover: “Dit was iemand uit onze partijgelederen en daarover was enige aarzeling bij sommige partijen. Wij hadden meerdere mensen op ons lijstje staan en we hebben na afstemming met de andere partijen hiervoor gekozen. Peter is een verbind..