Afbeelding
Foto: Pixabay

Politie-agenten verhoord in bibob-onderzoek eigenaar speelpark in Naarden

Algemeen

“Dat weet ik niet precies” of “dat kan ik niet meer terughalen” waren de mantra’s die de twee politieambtenaren donderdag steeds opnieuw antwoordden op vragen van de advocaten van vastgoedman Michael van de Kuit, eigenaar van onder meer Speelpark Oud Valkeveen. 

De twee werden verhoord voor de rechter-commissaris in Lelystad om te getuigen over een gesprek dat op 10 februari 2020 op het politiebureau in Bussum had plaatsgevonden en ging over het bibop-onderzoek tegen ondernemer Van de Kuit.

In dat kader had Van de Kuit ook burgemeester Ter Heegde van Gooise Meren en een ambtenaar van Veiligheid en Justitie opgeroepen te getuigen over dit onderwerp. Maar de kortgedingrechter in Amsterdam besliste woensdag op de valreep dat zij vooralsnog niet hoefden te komen. De twee hebben zich eerder op hun verschoningsrecht beroepen omdat zij naar eigen zeggen aan geheimhouding zijn gehouden in het bibop-onderzoek. De kortgedingrechter wil de uitspraak van de Hoge Raad horen over het verschoningsrecht.