Actie Wandelen voor Water

MUIDEN/MUIDERBERG Leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen uit de kernen Muiden en Muiderberg lopen donderdag 24 maart in het kader van Wandelen voor Water weer langs de Noordpolderweg en de Dijkweg.

De kinderen laten zich sponsoren en steunen daarmee het waterproject ten behoeve van de bewoners van Atsiekpoe in Ghana. De actie Wandelen voor Water is in Muiden al veertien jaar een groot succes. De afgelopen twee jaar kon de actie door corona niet doorgaan. De schooljeugd levert met de wandeltocht een forse financiële bijdrage voor de waterprojecten die de VOMM (Vereniging Ontwikkelingssamenwerking Muiden Muiderberg) mede mogelijk maakt. "De weersvoorspellingen zijn fantastisch", aldus een woordvoerder.
Door voorlichting op school raken de kinderen ook bewust betrokken bij  de leefomstandigheden van hun leeftijdgenoten in de binnenlanden van Ghana. "Hier in Nederland draaien we de kraan open en komt er vanzelfsprekend water uit, maar dat is in veel delen van de wereld niet zo. Of trekken we door nadat we naar de wc zijn geweest terwijl daar in de bosjes naar ‘het toilet’ wordt gegaan."


Boekbespreking met Betteke de Gaay Fortman

MUIDERBERG De ALV van de VOMM vindt dinsdag 29 maart om 20.30 uur plaats in ontmoetingscentrum de Steeg aan de Populierenlaan 2a in Muiderberg.

Na de pauze zal Betteke de Gaay Fortman haar boek ‘Mensen ontwikkelen zichzelf' bespreken. Ze heeft acht jaar voor de Karuna Foundation in Nepal gewerkt. Haar ervaringen met het opzetten van de hulpverlening aan gehandicapte kinderen heeft ze boeiend beschreven. Kinderen participeren veelal niet in de Nepalese samenleving; zij, en vaak hun ouders ook, leiden een geïsoleerd leven. Nog geen lid van de VOMM? Het lidmaatschap is minimaal 10 euro.