Thera (l), Karlien en Jori in betere tijden.
Thera (l), Karlien en Jori in betere tijden. Foto: © Bob Awick

Bussumse sluit winkel; ‘Deze wereldramp kent echt alleen maar verliezers’

Bedrijven

Met frisse moed, daadkracht en enthousiasme startte ondernemer Thera van Heuveln vorig jaar na de zomer met haar winkel VKUS in Bussum, maar nu Rusland - na een maandenlange troepenopbouw en diplomatieke spanningen - de Oekraïne is binnengetrokken, moest de winkeldeur binnen een half jaar noodgedwongen worden gesloten. 

Bijzonder slecht nieuws dus voor de succesvolle moderne melkboer met Russische achtergrond. ‘Doordat wij als Nederlandse BV een Russische investeerder hebben, is het niet meer mogelijk om op lange termijn te blijven bestaan’, staat op de website van het bedrijf. De sancties zorgen er namelijk voor dat er simpelweg geen betalingsverkeer meer mogelijk is.

Schot in de roos

De zuivelwinkel was tot voor kort gevestigd op het hoekje Huizerweg/Korte Singel en bleek een schot in de roos. “Onze melk is gepasteuriseerd, maar niet ook nog eens gehomogeniseerd, zoals de fabrieksmelk in de supermarkt. Dat proef je. De oudere doelgroep zegt vaak: zo hoort melk te smaken. Dit is de smaak van vroeger. Een mooier compliment kunnen we niet krijgen”..