Afbeelding
Foto: © Bob Awick

‘Je moet niet alleen in de raad zitten, maar ook op andere plekken actief zijn’

Mensen Zaterdagportret

Na zestien jaar stopt Marlène Potjer als gemeenteraadslid voor de VVD-fractie van Gooise Meren. “Het is mooi geweest”, zegt ze. “Dus al zou ik opnieuw gekozen zijn met voorkeurstemmen, ik had het niet meer gedaan.” Een portret van een geboren en getogen Bussumse, die op de politiek na haar hele leven trouw is gebleven aan de katholieke zuil. 

Ze zou eigenlijk met haar man op vakantie gaan naar Zuid-Afrika. In 2020 waren ze dat ook al van plan, maar ging het niet door vanwege corona en nu ze dat wilden inhalen, kwam er - alsof de duvel ermee speelde - opnieuw een kink in de kabel. Tijdens het skiën besloeg haar skibril en raakte Potjer van de piste, waardoor ze nu met een ingezwachteld been aan haar stoel gekluisterd zit in de voorkamer van haar huis aan de Singel in Bussum. 

‘Mooie overgang’

Het been ligt gestrekt op een voetenbankje, met daarnaast een dik boek van Isabel Allende. In de kamer en suite achter haar, waar de eettafel staat, is tijdelijk een bed neergezet, want ze kan met dat been zelfs de trap niet op. Het kan wel een half jaar duren voordat ze weer de ou..