Marcus Wieringa (KNSF Vastgoed) en wethouder Alexander Luijten planten boom.
Marcus Wieringa (KNSF Vastgoed) en wethouder Alexander Luijten planten boom. Foto: Tom Loman

Aanplantactie in Krijgsman van start

Buurt / wijk

MUIDEN - Wethouder Alexander Luijten heeft samen met Marcus Wieringa van KNSF Vastgoed drie grote platanen op de rotonde bij de entree van de woonwijk de Krijgsman geplant. Dit was tevens het startsein van een grote aanplantactie in de wijk in het voorjaar en najaar van 2022. Groen neemt een belangrijke plaats in in de ontwikkeling van de Krijgsman. 

De wijk de Krijgsman is gebouwd in het voormalige Kruitbos dat deel uitmaakte van het terrein van de Kruitfabriek. De van oorsprong doorlopende groene oude fabriekslijnen zijn bij de ontwikkeling van de woonwijk intact gebleven. Behoud van zoveel mogelijk bomen, herplant van het Kruitbos en behoud van de bestaande groenkwaliteit staan centraal in de aanbouw van de wijk. Dit komt voort uit de zogenaamde ‘Groene paragraaf’ uit het Beeldkwaliteitsplan van de wijk de Krijgsman. Het is de basis voor deze groene ontwikkeling. Waar behoud van bestaande bomen niet lukt, bijvoorbeeld vanwege civiele werkzaamheden, worden nieuwe bomen terug geplant en wordt het oorspronkelijke beplantingsbeeld hersteld.

Voor de werkzaamheden heeft KNSF Vastgoed een speciale Flora en Fauna 2022-brochure gemaakt. Hierin staat precies aangegeven en uitgelegd op welke plekken groen wordt aangeplant. De brochure geeft huidige en toekomstige bewoners van de Krijgsman een prachtig beeld van de flora en fauna in het gebied. De aanplant van bomen en onderbegroeiing, zoals struiken, bosmengsels en grassen wordt uitgevoerd door Pius Floris Boomverzorging in opdracht van KNSF Vastgoed.

Bekijk hier de online brochure Flora en fauna 2022.