Lintje voor raadslid Ben Hagens (VVD)

BUSSUM Ben Hagens (VVD) is gisteravond door burgemeester Han ter Heegde koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens de afscheidsraad, de officiĆ«le afsluiting van de raadsperiode 2018-2022. 

Personen die zich twaalf jaar lang op waardige en integere wijze als lid van de gemeenteraad hebben ingezet voor de lokale samenleving, komen in aanmerking voor een koninklijke onderscheiding.

Niet-verkiesbare plek

Ben Hagens is in september 2007 begonnen als raadslid voor de VVD in Muiden. In januari 2016 trad hij toe tot de VVD-fractie in Gooise Meren. In een recent interview in deze krant vertelde hij dat hij graag raadslid gebleven was, maar voor de afgelopen verkiezingen werd hij op een niet-verkiesbare plek gezet. Dat was voor hem reden om zich terug te trekken.

Meer hierover op onze website


Expositie bij Kerk aan Zee

MUIDERBERG Een tentoonstelling van schilderijen, aquarellen en grafiek van Flip Schrameijer (1919-2007) en keramiek van Eila Schrameijer-Loudon (1925-1982) zijn te zien bij Kerk aan Zee aan het Kerkpad 2.

Keramiste Eila Schrameijer-Loudon werd opgeleid aan de toenmalige Kunstnijverheidsschool in Amsterdam (nu Rietveld Academie). Haar werk wordt gekenmerkt door een palet aan glazuren in bijzondere tinten grijs-groen-blauw. Kunstschilder Flip Schrameijer (1919-2007) is een representant van een generatie schilders opgeleid aan de Rijksacademie in Amsterdam. Hij ontwikkelde zich vooral als aquarellist, graficus en tekenaar. 

Open: 3, 10, 17, 18 en 24 april van 13.00 tot 17.00 uur.