Afbeelding
Foto: GOV

Twaalf cursisten slagen voor eerste buitenwaterduik

Algemeen

BUSSUM - Twaalf aspirant cursisten van de Gooise Onderwatersport Vereniging Bussum (G.O.V) hebben zondag hun eerste ‘buitenwaterduik’ in de Spiegelplas bij Nederhorst den Berg uitgevoerd.

Na diverse gedegen theorie- en praktijklessen in zwembad De Zandzee mochten deze aankomende duikers met hun instructeurs hun duiklessen vervolgen in het buitenwater van Nederland. Deze eerste duik én mooie mijlpaal werd vervolgens feestelijk afgesloten bij de plaatselijke horeca met een drankje en met het eten van haring en gebakken kibbeling; het zogenaamde ‘visje op het droge’.

Kreeftjes

“De meeste 1* leerlingen vonden het wel fris in het begin, maar kwamen met een brede smile en trots de Spiegelplas uit”, vertelt Frans Verkleij van GOV Bussum. “Er waren grote snoeken, andere vissen en kreeftjes te zien in het glasheldere water. Iedereen was heel enthousiast en dat herken ik ook van met eerste ‘buitenwaterduik’.” 

Met het 1* duikbrevet kunnen duikers zelfstandig in het buitenwater duiken, natuurlijk altijd met een buddy. “Dan hebben we het over meren en binnenwateren.” De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) heeft diverse duikbrevetten. Nieuwkomers volgen de 1* opleiding, daarna de 2* opleiding en 3 * opleiding en eventueel diverse specialiteiten als instructeur en grotduiken. Kijk voor meer informatie op de website: www.gov-bussum.nl.

Afbeelding
Afbeelding