Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Fase 1 Keverdijk afgerond; wethouders verwelkomen nieuwe bewoners

Algemeen

NAARDEN - Een hoogtepunt vandaag op de Keverdijk. Daar hebben 21 inwoners van Naarden de sleutel van hun nieuwe woning van Dudok Wonen in ontvangst genomen. Hiermee is Fase 1 van de Keverdijk-ontwikkeling opgeleverd. 

Demissionair wethouders Nico Schimmel en Geert-Jan Hendriks verwelkomden de huurders en heetten hen persoonlijk welkom. Schimmel: “De oplevering van de 21 eengezinswoningen is een belangrijk en feestelijk moment in de realisatie van het plan centrum Keverdijk. Samen met Dudok Wonen laten we zien dat het mogelijk is betaalbare woningen te bouwen die voldoen aan de eisen en wensen van deze tijd. Het is geweldig dat het ook gelukt is om mensen uit de eigen gemeente voorrang te geven bij de toewijzing, waardoor de broodnodige doorstroming kan ontstaan.”

Duurzaam en functioneel

Met de realisatie van nieuwe eengezinswoningen en appartementen, wordt ook de kans benut om het centrum van Keverdijk opnieuw in te richten en op te knappen. De eengezinswoningen zijn functioneel opgezet. Alle woningen hebben drie slaapkamers en een tuin. Ook zijn de woningen duurzaam gebouwd en zijn er meerdere duurzaamheidsmaatregelen toegepast: gasloos en voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Ook is er voldoende parkeergelegenheid om de auto te parkeren.

De bouw van de eengezinswoningen verliep voorspoedig, mede dankzij de samenwerking met de aannemer Heijmans Huizen. Ook werden buurtbewoners goed geïnformeerd tijdens het proces. Er is alles aan gedaan om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, meldt Dudok Wonen in een persbericht. Robert JanSliep, directeur Woonbedrijf Dudok Wonen: “We zijn daarnaast veel in gesprek met de samenwerkingspartners, de moskee en de gemeente Gooise Meren om de verdere herontwikkeling, de bouw van de moskee en de appartementen, goed te laten verlopen en zo nog meer woningzoekenden blij te maken. We zien dat een goede samenwerking zijn vruchten afwerpt.’’

De bouwteamovereenkomst voor de realisatie van de 36 appartementen is afgelopen maand ondertekend door Dudok Wonen en Heijmans Bouw. De verwachting is dat de bouw van de appartementen begin 2023 start en in 2025 worden opgeleverd.