Afbeelding
Foto: © Bob Awick

‘We zijn dankbaar dat we dit nog met elkaar mogen vieren’

Mensen

Sjoekie Knol (nu 87 jaar) verhuisde zesenhalve decennia terug vanuit Friesland naar ‘t Gooi. En niet zomaar: Jacques van Grondelle (nu 91 jaar) had haar aandacht getrokken! En het was zijn oudere zus die optrad als ware koppelaarster. Sjoekie moet er tot op de dag vandaag om gniffelen.

Als we de bruid - daags voor de feestelijke huwelijksdag - aan het einde van de ochtend spreken, klinkt ze een beetje somber. “Ik ben een beetje uit m’n doen”, zegt ze eerlijk. “Mijn man ligt nog op bed; hij is soms zo moe.” Ze hoopt dat hij vrijdag fit genoeg is - net als op zaterdag trouwens als er een gezellige lunch met familie en vrienden gepland staat bij een restaurant in Lage Vuursche - om de burgemeester te ontvangen. Gelukkig komt één van hun twee dochters naar Naarden om te helpen. 

Weekje vakantie

Oldebarn (Friesland) is het geboortedorp van Sjoekie. Toeval of niet, maar daar woonde ook een zus van Jacques. De jonge Friezin speelde en wandelde met haar kinderen en zo nu en dan kwam de Bussumer zijn zus opzoeken. Op een..