Jimmy Fock in zijn geliefde Muiderberg
Jimmy Fock in zijn geliefde Muiderberg Foto: © Bob Awick

‘Ik wil verhalen vertellen die mensen raken’

Mensen zaterdagportret

Verhalenverteller, initiatiefnemer - van onder andere Swim to Fight Cancer - en sportfanaat Jimmy Fock heeft de ambitie om de wereld een stukje beter achter te laten dan hij hem heeft gevonden. Ik ben benieuwd voor welke maatschappelijke onderwerpen hij zich hard maakt en waarom en wat de aantrekkingskracht is van Muiderberg op een stadsjongen als hij.

Op een donderdagochtend sprak ik deze vader van drie kinderen onder het genot van een cappuccino in de ochtendzon bij strandpaviljoen De Zeemeeuw. Het was een windstille dag, het water was kraakhelder en hier en daar maakten mensen hun ochtendwandeling. Af en toe nam een hond een plons. 

Overvallen door de schoonheid van dit prachtige dorp was dit de ideale setting om een duik in het diepe te maken en deze ambitieuze man beter te leren kennen. Je zou hem kunnen kennen van zijn lokale vrijwilligersinitiatieven zoals Swim to Fight Cancer Muiden en Beach Clean Up Muiderberg. De motivatie om anderen te helpen en bij te dragen aan de oplossing in plaats van het probleem, markeert zijn sportieve persoonlijkheid en innerlijke kracht.